Pārlekt uz galveno saturu

Jaunākā informācija par ERASMUS+ projektu "SysMind"

Attēla autors: No LLU arhīva

SysMind projekta komandas darbs norit intensīvi. Notiek tiešsaistes sanāksmes, kas nodrošina stabilu darba platformu. 2022. gada septembra beigās Skopjē (Ziemeļmaķedonijā) notika projekta dalībnieku 2. starptautiskā sanāksme. Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā bija iespēja izbaudīt lielisku darba un kultūras programmu. Par to sīkāk stāstīts 2. un 3. lappusē. Skopjē komanda piedzīvoja izmaiņas projekta vadībā. Funkciju nodošana un pārņemšana notika tiešsaistē. Iepriekšējam projekta vadītājam pateicība izteikta 4. lappusē, turpat arī jaunā projekta vadītāja iepazīstina ar sevi.

Ziņu lapa par projekta aktualitātēm latviešu valodā

Notika intensīva diskusija par MOOC programmas mācību plānu. Projekta partneriem apspriešanai tika iesniegts mācību programmas projekts. Par to plašāk ir izklāstīts 5. lappusē. Tikpat svarīga bija diskusija par garīgumu, vērtībām un jēgu. Izkristalizējās variants, ka, veidojot mācību programmu, galvenā uzmanība jāpievērš garīgās pieejas integrēšanai ilgtspējības tēmā. Starptautiskais izglītības tīkls PILGRIM, kas jau no paša sākuma ir bijis SysMind sadarbības partneris, ir guvis ilggadēju pieredzi garīguma integrēšanai pedagoģijā jomā. PILGRIM dibinātājs Johans Hišs (Johann Hisch) īsi par to ziņo 3. lappusē.

Skopjē tika noteikti datumi nākamajai sanāksmei Spānijā. Visiem SysMind partneriem jāveic intensīva pedagogu meklēšana, lai praksē (pilotprojekta ietvarā) pārbaudītu izstrādātās programmas projektu. Uzaicinājums dalībniekiem atrodams 6. ziņu lapas lappusē. Turpat arī svarīgākais par kvalitātes vadību.

Logo
Pievienots 20/12/2022