Pārlekt uz galveno saturu

Putru dienas aizvadītas; studenti pateicas sponsoriem

Attēla autors: No LLU arhīva

Jautri un gardi nosvinētas 31.Putru dienas, kuras šogad, turpinot tradīciju, tika svinētas trīs piesātinātu dienu garumā.

Putru dienas aizsākās ar gājienu līdz fakultātes ēkai, kur gājiena dalībniekus gaidīja pasniedzēji, bet, lai svētki varētu sākties, Pārtikas Tehnoloģijas fakultātes (PTF) dekāne Inga Ciproviča teica svētku uzrunu, pēc kuras sekoja ilgi gaidītā jaunās PTF ēkas apskaušana, kas visiem, veidojot cilvēku ķēdi, izdevās. Bez šaubām, Putru dienas bez kārtīgas putras nav iedomājamas, tāpēc arī par to nebija aizmirsts un visi varēja mieloties ar auzu pārslu putru, pīrādziņiem un tēju. Pēc spēku uzņemšanas sākās ilgi gaidītās aktivitātes. Erudīcijas konkursā noritēja spraiga cīņa par Fiskars pannām, bet vēlu vakarā, dodoties Jelgavās ielās, studenti cīnījās par Holi Festivāla biļetēm.

Otrās dienas aktivitātes ievadīja saruna ar šefpavāru Lauri Aleksejevu, kurš sniedza studentiem padomu un piemērus par dzīves skarbo realitāti. Diemžēl laikapstākļi nebija labvēlīgi „putriķiem”, un orientēšanās sacensības norisinājās lietus un vēja brāzmu apstākļos. Tomēr ne dalībnieki, ne organizatori no tā nenobijās, un visi, bruņojušies ar lietus mēteļiem un cimdiem, devās maršrutā, lai cīnītos par sponsoru sarūpētajām balvām. Vakars noslēdzās Vides un Būvzinātņu fakultātē, kur visi kopā skatījāmies filmu un saziedojām vairāk kā 50 eiro Veterinārmedicīnas fakultātes Mazo dzīvnieku patversmei.

Pēdējā un smagākā diena „putriķiem” iesākās jau astoņos no rīta, kad bija jāizveido Putru dienu rekords. Kopējiem spēkiem tika izceptas un izdekorētas 78 biskvītruletes, kuras kopā veidoja lielu PTF burtu simbolu. Gardais rekords kļuva arī par Putru dienu noslēguma koncerta elementu. Svētku vakarā viesi vēroja uzvedumu, kura galvenais varonis bija Vinnijs Pūks, kurš devās uz Ēzelīša 31. dzimšanas dienas svinībām, kā arī paguva gan padejot ar PTF studējošo pašpārvaldes deju grupu, gan uzdziedāt kopā ar fakultātes pasniedzējiem. Pēc svētku koncerta visi varēja nogaršot, ko „putriķi” paveikuši.

Putru dienas ir izdevušās un lielu paldies mēs vēlamies teikt mūsu sponsoriem, kuri mūs atbalstīja un ļāva dāvāt dalībniekiem, palīgiem un apmeklētājiem neviltotu prieku! 
PALDIES! Valmiermuižas alus darītava, Jelgavas pilsēta, Dobeles dzirnavnieks, Karavela / KAIJA, Rundāle Palace, Dailes teātrim, Silva - bistro un konditoreja - kafejnīca, Jägermeister, Musli Graci, Very Berry, Ezītis miglā, Balticovo, SIA Anatols, Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, Zelta Rieksts, Ievas Virtuve, Karameļu Darbnīca, prezervativi.lv, Karostas Cietums, Latvijas Nacionālais teātris, Cannelle Bakery, A-Z Boulings, Humors nobāl Karaliskais Improvizacijas Teatris, NDD, Jelgavas Vēstnesis, jelgavniekiem.lv, HOLI Krāsu Festivāls, Rāmkalni, LaNature, Fiskars, Spodriba, Red Bull, PLPKS "Dundaga", Ķiploku izstradājumi, Spiidala, PURENN, 1a - Your Smartstore, Jelgavas Krekli, SierŠtelle, UNIQ cepures, LNSO/Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Green Hive, Bee Bite, Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Studējošo Pašpārvalde, LLU VBF, Jelgavas Kultūras nams, Alojas ciete, ViGaRe garšvielas, ZK Zita Kalniņa, SIA Mājas gardumi, BK Jelgava. 

Pievienots 19/04/2017