Anita Blija
Dr. sc. ing.Amats
- Uztura katedra - asociētā profesore; vadošā pētniece
Pieņemšanas laiki
- O 15:00 - 16:00, Rīgas iela 22, 135.kab.
- T 15:30 - 16:30, Rīgas iela 22, 135.kab.
Studiju kursi
- Kvalitātes sistēmas
- Graudu pārstrādes tehnoloģija
- Zivju pārstrādes tehnoloģija
- Dzērienu ražošanas tehnoloģijas
- Pārtikas un uztura kvalitāte
Zinātniskās publikācijas
- Augstspiediena apstrādes ietekme uz cūkgaļas kvalitāti : promocijas darba kopsavilkums zinātņu doktora grāda (Ph.D.) iegūšanai pārtikas un dzērienu tehnoloģijās = Effect of High Pressure Processing on Pork Meat Quality : summary of the doctoral thesis for the scientific degree of Ph.D. / Sanita Sazonova ; promocijas darba vadītājas: Dr.sc.ing. Ruta Galoburda, Dr.sc.ing. Ilze Grāmatiņa ; darba recenzenti: Dr.sc.ing. Vita Šterna, Dr.sc.ing. Anita Blija, Dr.sc.ing. Jānis Zutis ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte.
- Quality evaluation of creamed rapeseed honey with rowanberries / A. Blija, M. Dūma, E. Straumite, L. Skudra, M. Skudra, J. Vainovskis, J. Kronbergs
- Microbiological risk assessment of freshly squeezed orange juice / R. Riekstina-Dolge, S. Melbarde, L. Skudra, A. Blija
- Use sunflower oil produced by JSC "Shymkentmay" at the development of technology of emulsion product = Использование подсолнечного масла, выпускаемой АО "Шымкентмай" при разработке технологии эмульсионного продукта / M. K. Kassymova, Z. I. Kobzhasarova, G. E. Orymbetova, G. Nurynbetova, Anita Blija
- Dynamics of microbial contamination of fish products during cooking / Anita Blija, Zane Stepanovica
- Konditorejā lietoto taukvielu stabilitātes pētījumi : promocijas darba kopsavilkums Dr.sc.ing. zinātniskā grāda iegūšanai = The Study of the Stability of Fats Used in Confectionery : summary of doctoral dissertation for the scientific degree of Dr.sc.ing. / Vineta Vītola ; promocijas darba zinātniskie vadītāji: Dr.sc.ing. Inga Ciproviča, Dr.oec. Aivars Strautnieks ; oficiālie recenzenti: Dr.sc.ing. Vita Šterna, Dr.chem. Ida Jākobsone, Dr.sc.ing. Anita Blija ; Latvijas Lauksaimniecības universitāte.
- Research of half-finished frozen berry products / Imants Skrupskis, Anita Blija, Ilze Beitane, Sigita Boca, Aivars Aboltins
- Breakfast cereals with germinated cereal flakes: changes in selected physical, microbiological, and sensory characteristics during storage / Tatjana Kince, Ruta Galoburda, Dace Klava, Lolita Tomsone, Santa Senhofa, Evita Straumite, Garry Kerch, Arta Kronberga, Ievina Sturite, Daiga Kunkulberga, Anita Blija
- Research of half-finished frozen berry products / Ilze Beitane, Anita Blija, Sigita Boca, Aivars Aboltins, Imants Atis Skrupskis
- Dessert product on the basis of cottage cheese whey by using a mixed fruit juice / M. Kassymova, S. Orymbetova, A. Blija
- Heat-mass transfer in layer of berries during freezing process / Anita Blija, Ilze Beitane, Aivars Aboltins, Sigita Boca
- Development and research of drying installations for fruit and vegetables / E. Orymbetov, G. Orymbetova, M. Kassymova, A. Blija
- Effect of processing on microbial safety, total phenolic content and radical scavenging activity of germinated hull-less barley flakes / Tatjana Kince, Ruta Galoburda, Dace Klava, Zanda Kruma, Aivars Aboltins, Lolita Tomsone, Martins Sabovics, Evita Straumite, Santa Senhofa, Anita Blija, Garry Kerch
- Microbiological risk assessment in catering establishments / Anita Blija, Arturs Kotlarovs, Gulbagi Orymbetova, Imants Skrupskis
- Risk assessment of afforestation and reforestation processes / Teodors Blija, Anita Blija
- Effect of storage on sensory and physical chemical parameters in breakfast cereals from germinated spring grain / Evita Straumite, Dace Klava, Santa Senhofa, Lolita Tomsone, Daiga Kunkulberga, Anita Blija, Irisa Murniece, Ruta Galoburda
- Food safety and risk assessment : study guide for postgraduate of higher educational institutions on a speciality : 6M072800 – Technology of processing production / Gulbagi Orymbetova, Anita Blija; Ministry of Education and Science of Republic Kazakhstan. M. Auezov South Kazakhstan State University.
- Grain germination as microbiological risk factor in breakfast flakes technology / Dace Klava, Tatjana Rakcejeva, Lolita Tomsone, Anita Blija, Arta Kronberga, Ievina Sturite, Evita Straumite
- Contamination of corn by aflatoxins in Kazakhstan / G. Orymbetova, A. Blija, G. Shambulova, M. Kassymova
- Research at the Faculty of Food Technology / Anita Blija, Lija Dukaļska, Ruta Galoburda, Andris Morozovs, Imants Skrupskis, Līga Skudra
- PTF personību tops : [par doc. Nikolaju Jansonu, prof. Dr. habil.sc.ing. Kārli Švalbi, doc. Lidiju Neilandi, doc. Dr. agr. Mārtiņu Dūdiņu, prof Dr. habil. agr. Paulu Andersonu, doc. Ainu Kļaviņu, lektori Valdu Kozuli, prof. Dr. sc.ing. Ernestu Jurevicu, prof. Jāni Āboliņu, doc. Dr. sc.ing. Gunāru Brēmeru, doc. Imantu Reiņikovu, prof. Dr. habil.sc.ing. Pāvilu Zariņu, doc. Dr. sc.ing. Lilitu Ozolu, vec. pasn. Elizabeti Reiņikovu, prof. Liju Dukaļsku (Liepu)] / Ilze Čakste, Anita Blija, Ruta Galoburda, Lija Dukaļska
- Quality changes of venison marinated in red wine marinade during storage / Laima Silina, Ilze Gramatina, Lija Dukalska, Liga Skudra, Tatjana Rakcejeva, Dace Klava, Anita Blija
2020
2019
2017
2016
2013