Pārlekt uz galveno saturu

Uztura katedras projekti un pētījumu virzieni

Uztura katedrā zinātniski pētnieciskais darbs tiek veikts divos virzienos:

Pārtikas produktu tehnoloģija

  • jaunu pārtikas produktu ražošana no augu un dzīvnieku valsts izejvielām
  • augstas gatavības pusfabrikātu ražošana un iegūto produktu kvalitātes izmaiņas uzglabāšanas laikā
  • augu valsts produktu uzturvērtības paaugstināšanas iespējas
  • pārtikas produktu uzglabāšanas režīmu optimizācija
  • riska vadība sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos
  • jauno tehnoloģiju pielietojumu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu iekārtu darbībā

Uzņēmējdarbība viesmīlības nozarē

  • darba organizācijas problēmātika un tās risinājumi
  • viesmīlības pakalpojumi un to kvalitāte Latvijas uzņēmumos
  • viesmīlības darbinieku profesionālās kompetences; motivēšanas mehānismi