Pārlekt uz galveno saturu

Norisinājies seminārs par ēdināšanas pakalpojuma izaicinājumiem un perspektīvām

Attēla autors: No LLU arhīva

Aprīlī LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē aizvadīts seminārs “Ēdināšanas pakalpojums: izaicinājumi un perspektīvas”, kurā ar ēdināšanas uzņēmumu topošajiem vadītājiem pieredzē dalījās nozares eksperti: Jānis Jenzis (uzņēmējs, pedagogs, Latvijas restorānu biedrības prezidents), Svetlana Riškova (Latvijas pavāru kluba prezidente), Gatis Švarcs (Radisson Blu Elizabete Hotel Ēdienu un dzērienu nodaļas vadītājs) un Ainārs Gricius (restorāns “Elements” vadītājs).

LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāte īsteno studiju programmu “Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība”, kuras nosaukumā ir ietverta viena no Latvijā, Eiropā un pasaulē ikvienam zināmām jomām – ēdināšana. Taču tikai tie, kuri organizē un vada ēdināšanas uzņēmumus, zina, cik tas ir komplicēti, jo darbs saistīts ar nepārtrauktiem izaicinājumiem. Šobrīd arvien aktīvāk Latvijas augsta līmeņa ēdināšanas nozares profesionāļi iesaistās jauno speciālistu izglītošanā, stāstot par aktualitātēm nozarē un aicinot jauniešus iesasitīties dažādu jautājumu risināšanā, tādēļ šādu iespēju piedāvājam arī saviem studentiem, kuri drīzumā kļūs par daļu no šīs nozares,” stāsta fakultātes prodekāne Gita Krūmiņa Zemture.

Semināra saturs bija tieši saisitīts ar semināra vieslektoru profesionālo darbību. J.Jenzis iepazīstināja klātesošos ar aktuālajām restorānu biznesa problēmām un piedāvāja savu redzējumu par valsts līmenī nepieciešamajām izmaiņām, lai ēdināšanas uzņēmumi sekmīgi spētu īstenot savu uzņēmējdarbību. Savukārt S. Rižkova akcentēja nepieciešamību uzņēmējam domāt par savu komandu un kopējo ēdināšans uzņēmuma konceptu. Semināra dalībnieki arī tika iepazīstināti ar pasaules līmeņa aktualitātēm Pavāru kluba darbībā. Taču G. Švarcs iepazīstināja ar menedžmentu, kas slēpjas aiz netradicionāliem banketiem.

Pieredzes stāstā, kurš sācies jau studiju laikā Jelgavā dalījās A.Gricius  un studentiem atklāja profesionālās atziņas, kuras ir ieguvis piecu gadu laikā kopš studiju programmas “Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmejdarbība” absolvēšanas. A.Gricius iedvesmoja klātesošos īstenot savu profesionālo ceļu soli pa solim, lai sasniegtu dzīves mērķus.

Semināra noslēgumā studējošie atzina, ka guvuši dažādas atziņas no nozares ekspertiem un apzinās, kādas problēmas tajā  būtu jārisina, lai ēdināšanas pakalpojums būtu arvien kvalitatīvāks.

Pievienots 30/04/2019