Studiju kursi
Pārtikas tehnoloģijas katedras mācībspēku īstenotie studiju kursi:
- PAMATSTUDIJU PROGRAMMĀS
PĀRTIKAS ZINĪBAS
- Ievads studijās (0.5 KP)
- Pārtikas izejvielu bioloģija (2 KP)
- Pārtikas procesi un iekārtas (8.5 KP)
- Mikrobioloģija (4 KP)
- Pārtikas sensorā novērtēšana (2 KP)
- Pārtikas produktu iesaiņošana (2 KP)
- Pārtkas biotehnoloģija (6 KP)
- Zivis, olas, to pārstrāde (2.5 KP)
- Piens, tā pārstrāde (5.5. KP)
- Gaļa, tās pārstrāde (4 KP)
- Graudi, to pārstrāde (5.5 KP)
- Augļi, dārzeņi, to pārstrāde (4 KP)
- Jaunu pārtikas produktu izstrāde (4.5 KP)
- Pārtikas derīguma termiņš (2 KP) (brīvās izvēles studiju kurss)
- Miltu konditoreja (2 KP) (brīvās izvēles studiju kurss)
- Bakalaura darbs (10 KP); valsts eksāmens (2 KP)
PRAKSES
- Ievads pārtikas rūpniecībā (3 KP)
- Pārtikas iekārtas (3 KP)
- Pārtikas tehnoloģijas (4 KP)
- Pētnieciskais darbs (8 KP)
PĀRTIKAS PRODUKTU TEHNOLOĢIJA
- Pārtikas izejvielu bioloģija (2 KP)
- Pārtikas procesi un iekārtas (8.5 KP)
- Pārtiakas siltuma un aukstuma procesi (4 KP)
- Pārtikas produktu iesaiņošana (2.5 KP)
- Mikrobioloģija (4 KP)
- Pārtikas sensorā novērtēšana (2 KP)
- Pārtikas tehnoloģiskās iekārtas (2 KP)
- Zivis, olas, to pārstrāde (2.5 KP)
- Piens, tā pārstrāde (5.5. KP)
- Gaļa, tās pārstrāde (4 KP)
- Graudi, to pārstrāde (5.5 KP)
- Augļi, dārzeņi, to pārstrāde (4 KP)
- Pārtikas produktu ražošanas tehnoloģija (1.5 KP)
- Pārtikas derīguma termiņš (2 KP) (brīvās izvēles studiju kurss)
- Miltu konditoreja (2 KP) (brīvās izvēles studiju kurss)
- Diplomprojekts (10 KP); valsts eksāmens (2 KP)
PRAKSES
- Ievads pārtikas rūpniecībā (3 KP)
- Pārtikas iekārtas (4 KP)
- Pārtikas kvalitātes vadība I (4 KP)
- Pārtikas kvalitātes vadība II (10 KP)
ĒDINĀŠANAS UN VIESNĪCU UZŅĒMĒJDARBĪBA
- Mikrobioloģija un higiēna (4 KP)
- Tehnoloģiskās iekārtas (4 KP)
- Produkti, to pārstrāde (4 KP)
- Pārtikas derīguma termiņš (2 KP) (brīvās izvēles studiju kurss)
- Miltu konditoreja (2 KP) (brīvās izvēles studiju kurss)
- MAĢISTRA STUDIJU PRGRAMMĀS
PĀRTIKAS ZINĀTNE
- Pētījuma metodoloģija pārtikas zinātnē (4 KP)
- Pārtikas produktu nekaitīgums I (3 KP)
- Bioķīmisko procesu regulācija (2 KP)
- Pārtikas produktu struktūrmehāniskās īpašības (2 KP)
- Jaunā pārtika (5 KP)
- Pārtikas aromāti (3 KP)
- Pārtikas produktu izstrāde (2 KP)
- Perspektīvi risinājumi pārtikas iepakojumam (3 KP)
- Pārtikas piedevu pielietojums (2 KP)
- Mikroorganismu identifikācija (2 KP)
- Sensorā un patērētāju zinātne (3 KP)
- Pārtikas likumdošana (2 KP)
- Pārtikas zinātne (kursa darbs) (2 KP)
- Kosmētīka (3 KP)
- Pārtikas derīguma analīze (2 KP)
- Pārtikas alerģija un nepanesamība (3 KP)
- Maģistra darbs (20 KP)
UZTURZINĀTNE
- Pārtikas produktu tehnoloģija (2 KP)
- Jaunā pārtika un ģenētiski modificētie organismi (2 KP)
- Patērētājs un pārtikas marketings (2 KP)
- Pārtikas produktu iesaiņošana (2 KP)
- Bioloģiskās lauksaimniecības pārtikas produkti (2 KP)
- Uzturzinātne (kursa darbs) (2 KP)
- Maģistra darbs (20 KP)