Pārlekt uz galveno saturu

Ķīmijas katedras projekti un pētījuma virzieni

Pētījumu virzieni:

  • Lauksaimniecības un pārtikas produktu ķīmiskā sastāva un tā izmaiņu pētījumi.
  • Ūdens kvalitātes pētījumi.
  • Pārtikas produktu iesaiņojums.
  • Pārtikas produktu kvalitātes pētījumi ar šķidruma hromatogrāfiju.
  • Koksnes ķīmiskā modificēšana un aizsardzība.
  • Alternatīvo degvielu ķīmija.
  • Antioksidantīvo īpašību pētīšana pārtikas produktos.
  • Medus kvalitātes un tās alternatīvo kvalitātes rādītāju izpēte.
  • Pētījumi par netradicionālu alus dzērienu izgatavošanas iespējām.
  • Garšaugu gaistošo savienojumu un fenolu ekstrakcija eļļās.
  • Selēns pārtikas izejvielās un produktos.
  • Sterigmatocistīna saturs graudaugos.
  • Latvijā ražoto eļļu kvalitātes pētījumi.